MTB De Damburg Bocholt, zaterdag 22 september 2022

Beste Mountainbikers,

Natuurlijk nodigen wij u allen weer uit om onze jaarlijkse MTB tocht mee te beleven. De afstanden zijn 27, 37 en 47 km.

De inschrijvingen, van 8.00 tot 11.00 uur,  zijn in de cafetaria van de tennishal te Bocholt centrum (Eikenlaan, zijweg van de Brogelerweg ) . Deelnemers met een NFTU lidkaart, VWB- en WBV-lidkaart betalen 4 euro, de anderen 6 euro. Kinderen onder de 15 jaar met een VWB lidkaart betalen niets, de overige -15 jarigen fietsers betalen 2 euro. Gezien het redelijk vlakke parcours met mooie single tracks en enkele kleine heuveltjes is dit een uitstekende gelegenheid om ook de beginnende MTB’ers een mooie dag te bezorgen zo vroeg in het winterseizoen. Voor de geoefende MTB’er is dit een zeer snel parcours, dus test uw gemiddelde !!!

Wij hopen voor u dat het parcours er goed bijligt. Het weer bepaalt hoe dat zal zijn. Voor de diehards maakt het geen verschil, het zijn  de single tracks, de soms zachte ondergrond en dergelijke wat telt.  De krijtlijnen maken dat bijna blindelings (of toch met één half open oog) het parcours kan afmalen.

Ten aanzien van de veiligheid mag je alvast ons noodnummer noteren : 0477390111. Het is te vinden op de achterzijde van alle pijlbordjes langs het parcours.

Wij werken rechtstreeks samen met de dienst 112 wanneer zich een ernstig ongeval voordoet. Daarom : zet uw fietscomputertje op nul bij het vertrek. Bij een ongeval bel je het noodnummer en meldt op welke lus je fietst alsook de reeds gereden afstand. Met deze gegevens kunnen wij een bruikbare locatiebepaling doen en de hulpdiensten begeleiden naar het ongeval.

De bevoorrading zal weer op en top zijn. Er is één grote bevoorrading voorzien voor alle lussen en een kleine voor de 37 en 47 km lussen. Jullie geraken natuurlijk daardoor snel verwend, maar dat deert de organisatie niet.

De fietsenstalling heeft een ingang en een uitgang. Graag willen wij dat je de opgelegde circulatie respecteert. Je wil toch ook dat de bewaking van de fietsen optimaal functioneert.

De fiets-afspuitstand maakt gebruik van slangen aangesloten op een leidingnet van de tennishal. De druk is laag genoeg om de draaiende delen van een fiets niet te beschadigen.

Na de tocht verblijf je nog lang in de kantine want er zal veel bij te praten zijn.

Tot dan !!!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s