Ritten

Zoals in de welkompagina is aangegeven, biedt de club een grote diversiteit aan ritten aan. De hoofdindeling bestaat uit wegritten en MTB ritten. Voor de wegritten wordt elk seizoen een gevarieerde rittenkalender door het kalendercomité aangeboden ( zie hiervoor de betreffende pagina). De MTB ritten zijn de ritten aangeboden door Fietspromo.

De kalenderwegritten worden elke zaterdag en zondag gereden van begin maart tot eind oktober. De rittenkalender geeft voor de zaterdagritten aan waar de bestemming ligt (meestal ook ongeveer het keerpunt), de starttijd, of met de fiets of met de auto’s aan het clublokaal vertrokken wordt, of het parcours vlak of heuvelachtig is ( hoe meer ^ tekens, hoe meer er geklommen moet worden) en andere wetenswaardigheden.

De starttijd wordt zoveel mogelijk constant gehouden doch wijzigingen zijn soms nodig en het is aan te raden de rittenkalender te consulteren de avond voor elk vertrek.

De kalender geeft ook aan wie de begeleider van dienst is. Er wordt meestal in 2 of 3 groepen gereden, met ieder een oriënterende gemiddelde snelheid (27, 25, of aangepaste  km/uur).

De kalenderrit op  zondag heeft niet altijd een  aangereikte bestemming en wordt bij het vertrek aan het lokaal onder de aanwezigen afgesproken.

De club richt ook grote evenementen in, dit zijn wegritten onder de vleugels van de Vlaamse Wielrijdersbond en MTB tochten onder de vlag van Fietspromo.  De wegritten dragen de naam Rit van de Torenkruiers en Damburg Classic (semi-klassieker), de MTB organisaties heten MTB De Damburg Bocholt en MTB Gruitrode. Zie ook de betreffende pagina’s met de data en aanverwante informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s