Verslag CLUBKAMPIOENSCHAP 2014

Even nakeuvelen over het clubkampioenschap van 2014

 

De vorige kampioene poseert fier voor de groep deelnemers van dit jaar.

Josée, de kampioene  en Stef, de vice-kampioen, hebben voor enkele verrassingen gezorgd. Zo op de gezichten af te lezen weten zij nog van niks.  Het begint al met de verrassing dat de pijlen van het parcours niet aan het lokaal staan, nee de deelnemers zullen die eerst aan de rode fietsersbrug tegenkomen. Hoe zij daar geraken moeten ze zelf weten omdat het dorp voor het doorgaande verkeer is afgezet. Een eerste keer grgrgrgr…..

Na enkele bochten, worden zij verwelkomd door een namaak St-Kristoffel, zij krijgen een tweede poging om gewijd te worden ! Direct daarna wachten hen twee nonnetjes op, zij “lokken” de deelnemers de Groelskapel in.  Wat nu ?  Er moet daar een kaarsje worden aangestoken met de vraag één minuut te bezinnen over een nieuwe voorzitter voor de volgende 4 jaren. Alweer tijd verloren grgrggr… De getregde deelnemers moeten nog vlugger fietsen om aan het opgegeven gemiddelde te komen.

Iedereen ziet de ludieke kant van de verrassing, behalve zij die kennelijk daardoor het berekende fietsschema in de war ziet gestuurd, en iemand die later twee lekke banden krijgt en zo het kampioen worden aan zich voorbij ziet gaan. Grgrgr …….

Het parcours is ook heel verassend, lange rechte stukken wisselen af met gedeelten met vele bochten, er moet ook wat geklommen worden en de totale afstand is langer dan gebruikelijk. Alweer een domper op het gemiddelde !

Het is aan de uiteindelijk gehaalde gemiddelde snelheden te zien dat het inderdaad geen gewoon kampioenschap was. Men zal 2014 niet snel vergeten.

Enfin, er is een gelukkige winnaar uitgekomen. Jan werd met de bloemen, de medaille en de hoofdprijs overgoten. Tot slot mocht hij de nieuwe wisseltrofee Anita in ontvangst nemen. Deze zal een heel jaar in zijn living het mooie weer uitmaken.

Natuurlijk hebben we ook weer een vice-kampioen. Anita kent iets van tweede plaatsen kennelijk. En ook iets typisch : Marc voelt zich keer op keer thuis op het podium al weet hij niet altijd in welke richting het grote publiek zit…..

 

Het kampioenschap wordt elk jaar afgesloten met een etentje. Het was weer super lekker…….

 

Jan, bedenk iets om nooit te vergeten voor 2015 !

Zo te zien hieronder zijn er nu al xxx wachtende leden voor het kampioenschap van 2015 !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s